Academia Europaea și Academia Română: activități comune

08.05.2025

Academia Europaea și Academia Română patronează, în perioada 8-12 mai 2025, două importante conferințe, găzduite de Academia Română și deschise deopotrivă specialiștilor și publicului. Lucrările în cadrul celor două evenimente se vor desfășura, în cea mai mare parte, în limba engleză.
 
Cele două conferințe sunt integrate în proiectul strategic Academia Europaea Bucharest Regional Knowledge Hub, un centru din seria instituțiilor similare inițiate de Academia Europaea, realizat după câțiva ani de pregătiri pe baza unui acord între Academia Europaea și Academia Română.
 
Vineri, 9 mai 2025, la Clubul Academicienilor din Calea Victoriei, nr.125, va avea loc semnarea festivă a acordului dintre Academia Europaea și Academia Română. În după-amiaza aceleiași zile Familia Regală va oferi o recepție în onoarea celor două Academii. Mai multe informații vor fi disponibile, începând cu data de 9 mai 2025, la adresa: www.acadeurobucharest.eu.

8-9 mai 2025
______________
Conferința
„AI and Humanity"

Evenimentul reunește profesioniști din domenii relevante, de la istoria ideilor, filosofie și istoria religiilor la informatică, înaltă tehnologie, drept, administrație de stat, coordonare a cercetării europene etc.

pentru mai multe detalii accesați linkul:

https://acadeurobucharest.eu/2025/05/06/ai-and-humanity/

10-11 mai 2025
______________
Conferința
„Synchronism: Overtaking History, Shaping Temporality"
Conferința pornește de la cazul particular românesc al sincronismului (teoretizat de E. Lovinescu în urmă cu un secol) și, pe plan conceptual, comparativ și istoric, extinde discuția la nivel european și global. Astfel, ciclul de conferințe și activități inițiat de Academia Română și anunțat public pe 8 mai 2024 ajunge în faza transnațională și interculturală.

pentru mai multe detalii accesați linkul:

https://acadeurobucharest.eu/2025/05/02/synchronism/

Sursa: https://acadeurobucharest.eu/news/

© Copyright 2021 – 2025
Elaborat de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale