Câștigătorii Programului de Burse oferit de Fondul Mondial al Savanților pentru anul 2023-2024

17.06.2023

Aviz
Programul de burse oferit de Fondul Mondial al Savanților (FMS).
Câștigătorii pentru anul 2023-2024

Având în vedere Programul de burse oferit de Fondul Mondial al Savanților (FMS) pentru anul 2023-2024, este cu plăcere să anunțăm că 10 doctoranzi și tineri cercetători din Republica Moldova au fost desemnați câștigători ai acestui program prestigios.

Ședința de înmânare a certificatelor de burse, organizată de Federația Mondială a Savanților (FMS), va avea loc în data de 20 iunie 2023, la sediul instituției ANACEC, situată pe șos. Hîncești 38A. Această ceremonie va fi moderată de către coordonatorul FMS-Moldova, distinsul academician Gheorghe Duca.

Pe parcursul evenimentului, bursierii vor prezenta succint propunerile lor de proiect, evidențiind importanța temei de cercetare pentru știință și pentru Republica Moldova. În acest fel, se va oferi o oportunitate unică de a împărtăși cunoștințele și inovațiile pe care acești cercetători talentați le aduc în dezvoltarea societății noastre.


Avem plăcerea de a vă informa că în cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de burse vor fi prezenți și personalități notorii din domeniul științei și educației, care vor avea onoarea de a înmâna personal certificatele câștigătorilor.


Este demn de menționat că acest eveniment va fi transmis online, permițând astfel participanților de pe întreg teritoriul Republicii Moldova să se bucure de prezentările publice ale proiectelor de cercetare. Transmisia în direct va fi disponibilă pe platforma You Tube: 20.06.2023, 14:00 | Prezentarea publică a pr. de cercetare - Federația Mondială a Savanților - YouTube 

Felicităm toți câștigătorii acestui prestigios program de burse și le dorim succes în continuarea cercetărilor lor științifice. De asemenea, le mulțumim tuturor participanților și colaboratorilor pentru sprijinul acordat în organizarea acestei ceremonii importante.


 Câștigătorii desemnați:
1.    Bunduc Tatiana        –    Institutul de Geografie și Ecologie/USM
2.    Bahsiev Aighiuni      –    Institutul de Genetică /USM
3.    Jomir Florentina      –    Facultatea de Ştiințe Economice/USM
4.    Malcova Tatiana      –    Laboratorul de Inginerie Tisulară şi Culturi Celulare/USMF
5.    Mutu Ana                 –    Centrul de Biologie Moleculară/USM
6.    Negoița Cătălina      –    Departament Alimentație şi Nutriție/UTM
7.    Neguța Elena           –    Institutul de Chimie/USM
8.    Stati Dumitru            –    Institutul de Fizică Aplicată/USM.
9.    Ulinici Mariana         –    Departamentul Medicină Preventivă/USMF
10.  Țugulea Cristina       –    Institutul de Zoologie/USM

Informația suplimentară o puteți vizualiza Aici.

Secretar al FMS în Moldova, Dr. Lidia LUNGU. 
Email: [email protected]

© Copyright 2021 – 2024
Elaborat de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale